Kosken Sanna huomasi liiton sivuilta kuntohaasteen viime vuoden lopulla ja kyseli facessa kavereiltaan löytyisikö porukkaa mukaan kasvattamaan kuntoa. Porukka laajeni tammikuun aikana kahdeksi joukkueelliseksi Kaakkois-Suomalaisia ratsastajatyttöjä ja kuntohaasteeseen oli aika tarttua. Joukkueet nimettiin KaakKi 1:ksi ja KaakKi 2:ksi ja tilattiin edustusasut. Edustettuna puolen vuoden kuntohaasteessa oli ratsastajia monesta seurasta. Ainakin RCC, EKR, IRa, JouRat, RuoR ja HUBS olivat edustettuina. Yhteistyötä voi tehdä seurarajojen yli tällaisessakin haasteessa. Ryhmälle perustettiin facebookiin ryhmä, jonka kautta organisoitiin kaikki tapahtumat.

 

Alkutesti pidettiin 1.2. Joutsenossa Rantalan tallin maneesissa, sairaustapausten vuoksi alkutesti täydennettiin vielä 27.2. Osa porukasta teki alkuun juoksutestin lisäksi lihas- ja tasapainotestin. Tulostaso vaihteli välillä 2/5 – 5/5 alkutestauksessa.

 

Alkutestin jälkeen alkoi kuntoilu sekä yksilötreeninä että porukalla. Yhteistreenejä järjestettiin lajitutustumisina. Testatut lajit olivat pulkkailu Myllymäen laskettelukeskuksessa, lumikenkäily, kuntonyrkkeily, kick-boxing, tankotanssi, kahvakuulailu, salibandy, vaeltaminen, pesäpallo, yleisurheilu, koripallo, melonta, Atreenalin seikkailupuisto. Osallistujamäärät vaihtelivat ja välillä mukana oli myös vierailevia tähtiä.

 

1500 metrin kunto testattiin kesäkuussa, jo tuolloin oli havaittavissa reiluja parannuksia helmikuulta.

 

Lopputesti tehtiin taas Rantalan tallin maneesissa 23.8. Porukka oli vähän pienentynyt alkutestistä, mutta edelleen molemmat joukkueet olivat kasassa. Jokikinen paransi aikaa alkutestistä huomattavasti. Puolen vuoden kuntoilu näkyi :) Sanna oli Facebookissa nimetty lopputestin kohtalokkaasti nimellä ”Viimeinen juoksu”. Mutta sepä ei jäänyt sellaiseksi tälle porukalle ;)

 

Joukkueen johtaja Sanna kävi elokuussa ratsastuksen oheisliikuntaohjaajakurssin ja huomasi siellä syyskuun lajihaasteen. KaaKit eivät kyllä ole seura, vaan lauma eri seurojen ratsastajia, mutta kovin innokas porukka testailemaan lajeja. Sanna varmisti meille luvan osallistua lajihaasteeseen KaaKit ryhmällä. Ryhmä laajeni tämän ensimmäisen kuntohaasteen jälkeen lajihaasteeseen. Mukaan tuli lapsiedustus ja myös miesedustus. Ja kun syyskuu koitti alettiin testaamaan lajeja alkuvuotta tiuhempaan tahtiin - 36 niitä kertyi. Osaan lajista tutustui 2 ihmistä, osaan isompi porukka.  Hienoja hetkiä vietettiin eri lajien parissa!

 

Oli mahtavaa huomata liiton sivuilta, että meidän poppoo voitti tämän lajihaasteen! Tällaista voi tehdä porukalla ilman seurarajoja! Kuntohaasteen tulokset eivät vielä ole selvillä, eihän sitä tiedä vaikka pärjättäisi siinäkin ;)

 

Mukana Kaakeissa on jommassa kummassa tai molemmissa vaiheissa olleet Sanna Koski, Jaana Reponen, Susanna Laine, Saija Puolatie, Noora Heiskari, Elina Pirhonen, Henna Nurminen, Anniiina Vilkko, Johanna Sarkanen, Kaisa Riikonen, Kikka Makkonen, Piia Makkonen, Mari Kirsi, Mari Kontiokoski, Jenni Pelkonen, Elina Hirvonen, Teija Hinkkanen, Terhi Vuojolainen, Anu Jousinen, Niina Pesonen, Iida Tiihonen, Pasi Tiihonen ja Minna Maunus-Tiihonen.

 

Nyt takana on kuntohaaste ja lajihaaste, seuraavaa haastetta odotellessa :) Ryhmään on ollut pyrkijöitä vielä lokakuussa, eihän me tätä tähän jätetä. Lajeja jäi vielä testaamatta ja mukavaa se on tutulla porukalla tulevaisuudessakin!

 

Kuvassa liuta KaakKeja ”viimeisen juoksun” jälkeen.

kaakki-normal.jpg